Toegekende projecten

Onderstaande projecten zijn in de afgelopen jaren ondersteund en/of worden nog steeds ondersteund door SEN.

Eventing Hulsberg

Eventing Hulsberg 2014

SEN ondersteunde Eventing Hulsberg (gemeente Nuth) in 2013 en 2014. Naast de spectaculaire eventingwedstrijd was er ook het volgende te zien; clinic mennen, jump and ride, dressuur clinic, roofvogelshow, demonstratie schapendrijven, westernshow, horse ball, trekpaardenshow en kür op muziek. Een toffe dag uit voor jong en oud met meer dan 20.000 bezoekers. Bezoek de website.


Open Monumentendag

Open monumentendag

Jaarlijks zijn er meer dan vierduizend prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen. Het is dé kans om een plek te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt, of om mee te doen aan een eenmalige activiteit. Ook de gemeente Nuth doet jaarlijks mee. En SEN ondersteunt deze mooie dagen, waar ook veel kinderen van genieten. Bezoek de website.


Paardenmarkt NUTH

Paardenmarkt Nuth
Iedere jaar op de laatste zaterdag in oktober organiseert de ruitervereniging HSV de Blauwe Steen in samenwerking met de Manege de Blauwe Steen de paardenmarkt Nuth op het terrein van Manege de Blauwe Steen. Het is de 3e keer op deze locatie, maar de 10e keer in de Gemeente Nuth. Dit is toch een mijlpaal in de geschiedenis van de Paardenmarkt Nuth en daar wil SEN graag haar steentje aan bijdragen. 


Henri Hermans festival

natuurlijk-nuth_opsommingfoto

Met het 2 jaarlijkse Henri Hermans Festival wil de organiserende stichting Natuurlijk Nuth, Henri Hermans eren, de grondlegger van het muziekleven in Limburg. Hermans, in 1883 in Nuth geboren, was onder meer directeur van de Maastrichtse muziekschool Kumulus en chef-dirigent van het Maastrichts Stedelijk Orkest, de huidige philharmonie zuidnederland. Tijdens het meerdaags festival worden de diverse activiteiten van Hermans als pedagoog, dirigent, uitvoerend musicus en componist belicht. Hermans zag het als zijn levenstaak om het Limburgse muziekleven op een hoger plan te brengen en SEN vindt het een prachtig initiatief. Bezoek de website.


Cultuur en Folklorefestival Wijnandsrade

p1010346_369

Het imposante kasteel in Wijnandsrade weet jaarlijks haar geschiedenis te verbinden met de kleurrijke Limburgse folklore. De jaarlijkse editie van het Cultuur en Folklorefestival staat in het teken van de Limburgse Jonkheid. Op het programma staan volkstoneel, de kermis in een nostalgische sfeer, een antiekbeurs en curiosamarkt, optredens van troubadours en minstrelen, folkloregroepen, kindertheater, proeverijen en nog veel meer. Ook hier vind je de banner van SEN. Bezoek de website.


Kunstroute Rondje Watertoren Schimmert

Rondje schimmert

SEN ondersteunt al jaren de Kunstroute Rondje Watertoren is een kleinschalige en kwalitatieve kunstroute die jaarlijks plaats vindt op de laatste zondag in april te Schimmert. Doel van Rondje Watertoren is bekendheid te geven aan kunstenaars, kunst, cultuur en cultureel erfgoed rondom de watertoren, de reus van Schimmert. Vele duizenden bezoekers weten de weg te vinden naar onze gemeente. Bezoek de website.


Agenda